Cukkinis pulyka fasírt édesburgonya pürével
Hozzávalók:
- 500 g darált pulykahús (10% alatti zsírtartalommal)
- zsemlemorzsa (kb. 3-4 evőkanál)
- só
- 2 tojás
- 1 cukkini
- szárított petrezselyem
- 3 szem burgonya
- 3 szem édesburgonya
- 1 ek. margarin (light, laktózmentes)
- egy csipet őrölt szerecsendió
A fasírthoz a darált pulykahúst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a nagyon apróra kockázott cukkinit, a szárított petrezselymet és a sót összegyúrom. Kis gombócokat formázok nedves kézzel. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom. 180°C-os sütőben kb. 1 óra alatt arany barnára sütöm. Sütés közben figyelem a fasírtokat, ha kell, megfordítom őket. Az én sütőm nem süt egyenletesen, ezért nekem ezt meg kellett tennem.
A burgonyapüréhez a burgonyákat megpucolom, felkockázom, sós vízben jó puhára főzöm. Krumplinyomóval összetöröm, majd 1 nagy evőkanál margarinnal, ízlés szerint kicsi sóval és őrölt szerecsendióval elkeverem. Én nagyon szeretem a szerecsendiót a burgonyapürében, különleges ízt ad neki.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.