Gyros kímélőbben
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 ek. olíva olaj
- szárított petrezselyem
- só
- fél kg burgonya
- 1 kígyóuborka
- fél fej jégsaláta
- laktózmentes füstölt sajt
- laktózmentes kefír
- szárított kaporlevél
A csirkemellfilét kockázd fel, majd szórd meg sóval, szárított petrezselyemmel és egy csipet curry porral (Vigyázat! Ez a fűszer nagyon irrtálhatja a bélfalat, ezzel óvatosan próbálkozzatok és csak nagyon kicsi mértékben! Én egy nagyon- nagyon pici csipetet tettem rá, az íze kedvéért.). A húst locsold meg kb. egy evőkanál olíva olajjal, keverd jól össze és hagyd kb. egy óráig pácolódni. Ha letelt az egy óra, közepes hőfokon pirítsd aranybarnára a gyrost egy serpenyőben.
A körethez a burgonyát pucold meg, vágd vékony hasábokra. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg egy kevés olíva olajjal, légkeverésen, 200°C-on, süsd aranybarnára.
A salátához vágd apró kockákra a jégsalátát, karikázd fel az uborkát. Tedd a zöldségeket egy tálba, sózd meg, tegyél rá egy kevés szárított kaprot, egy kis pohár kefírt és apró kockára vágott laktózmentes füstölt sajtot, egy csipet sót, majd jól kevergesd össze az egész salátát.
Ha nem fogyasztasz tejtermékeket, hagyd ki a kefírt és a sajtot, helyettük locsold meg egy kis olivaolajjal a zöldsalátát.
Tálaláskor halmozd egy tányérra a sültkrumplit, tegyél rá gyroshúst, majd pedig salátát. Jó étvágyat! �
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.