Élj kímélőbben!

Live serenely!

Kapros- limeos harcsaragu

Hozzávalók:

 

  • 0,5 kg afrikai harcsa filé
  • olíva olaj
  • kapor
  • 2,5 dl rizstejszín
  • lime
  • spagetti

 

A harcsafilét felkockáztam, olíva olajon fehéredésig pirítottam. Rátettem a fűszereket: sót, kaprot. Ráöntöttem egy dl vizet és néhány perc alatt puhára pároltam. Ezután felöltöttem rizstejszínnel, meglocsoltam egy kicsi lime lével, majd felforraltam az egészet. A rizstejszínt mindig érdemes 1-2 percig forralni, mert így elvész a kissé „nyers” íze. A harcsaragut spagettivel ettem, de szerintem rizzsel is tökéletes. Annyira finom, friss íze lett. Szerintem tökéletes nyári ebéd.  img-0345.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kimelobben.blog.hu/api/trackback/id/tr7614974740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Élj kímélőbben!

Glutén-, laktóz-, tojás-, tejérzékeny, vegetáriánus, vagy éppen húsiámdó vagy? Már annyira tele van a fejed, hogy nem tudod kitalálni mit főzz? A blogomon minden féle receptet találsz. De nem csak receptet... https://kimelobben.blog.hu/ Fogyasszátok egészséggel! ❤️ ÉLJETEK KÍMÉLŐBBEN! Are you gluten, lactose, egg, milk-sensitive, vegetarian, or meatlovers? Your mind is so full that you can't figure out which you have to cook? You can find all kinds of recipes on my blog. But not just a recipes ... https://kimelobben.blog.hu/ Healthy Eating! ❤️ LIVE BETTER!

Friss topikok

süti beállítások módosítása