Nagyon egyszerű spagetti receptek
Nekem óriási kedvencem a spagetti tészta. Durum, vagy gluténmentes változatot szoktam használni. Azért is osztom meg veletek ezeket a pofon egyszerű recepteket, mert néha a rohanó mindennapokban, amikor csak 20 perc szabadidőnk van ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor ezek a receptek nagyon jól jöhetnek. Mindegyik receptben szerepel rizstejszín. Én nem igazán bírom a tejtermékeket (csak a laktózmentes érlelt sajtokat és a lm. kefírt), ezért többnyire növényi termékeket fogyasztok. Nekem jól bevált a rizstejszín, kellemes ízt és sűrűséget ad a szószoknak. Enyhén édeskés ízű. Ha beleteszitek egy ételbe, mindig forraljátok bele, mert ha ezt nem teszitek meg, igen nyers íze marad.
Mindegyik recept így indul: A spagetti tésztát sós vízben, kb. 10 perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm.
- Virslis- cukkinis spagetti
- 5 db virsli (én mindig olyat választok, aminek nincs „héja”, vagy lehámozom róla)
- 1 nagyobb cukkini meghámozva
- 1 ek. kókuszzsír
- 2 dl rizstejszín
- fél csomag durum spagetti
- só
- reszelt Gouda
A virslit felkarikázom, a cukkinit megmosom, meghámozom, és apróra kockázom. 1 ek. kókuszzsírt megolvasztok, ezen kicsit átforgatom a virsli karikákat és az apróra kockázott cukkinit. Amikor a cukkini is megpuhult, megsózom, majd ráöntök 2 dl rizstejszínt. Az egészet összeforralom, majd összekeverem a megfőtt tésztával.
- Tonhalas spagetti
- 1 tonhal konzerv (én olyan szoktam választani, ami natúr lében van, vagy olíva olajban)
- 3-4 szem koktél paradicsom (nekem csak ezt a paradicsomot bírja a hasam, a vékony héja miatt, viszont ez kihagyható a receptből)
- 2 dl rizstejszín
- fél csomag durum spagetti
- só
- oregánó
- reszelt Gouda
A tonhalkonzervet egy serpenyőbe borítom, elkezdtem melegíteni. Amikor gőzölni kezd, hozzáteszem a félbevágott koktélparadicsomokat. Amikor a paradicsomok megfonnyadtak, hozzáöntöm a rizstejszínt, megsózom, pici oregánóval meghintem, forrásig főzöm a szószt. A főtt tésztára borítom, majd reszelt sajttal tálalom. Ha valakinek nem bírja a hasa a paradicsomot, ki lehet hagyni (érdemes próbálkozni azzal is, hogy a paradicsom héját lehámozzuk, vagy kiszedjük a magokat), úgy is finom a szósz.
- Kímélő „bolognai” spagetti
- 500 g darált pulykahús
- 1 ek. kókuszzsír
- 1 ek. natúr paradicsomszósz (vagy aki bírja, ketchup, vagy nyers paradicsom)
- szárított oregánó
- szárított petrezselyem
- só
- 2 dl rizstejszín
- fél csomag durum spagetti
- reszelt Gouda
A darált pulykahúst 1 ek. kókuszzsíron fehéredésig megfuttatom. Amikor a hús kiengedi a levét, majd ez a lé elpárolog (ekkor kezd pirulni a hús), meghintem sóval, oregánóval, petrezselyemmel, felöltöm 1 ek. paradicsomszósszal, 2 dl rizstejszínnel, ha szükséges ráöntök egy pici vizet. Addig párolom, amíg a hús meg nem puhul és a szósz be nem sűrűsödik. A húst fedő alatt szoktam puhítani, majd amikor megpuhul, leveszem róla a fedőt, ekkor még forralom, hogy a szósz összesűrűsödjön. Tálaláskor a főtt tésztára szedem a „bolognai” szószt, majd meghintem sajttal. Én régebben nagy bolognai imádó voltam, ez a recept ízvilágában hasonlít rá, így kicsit kárpótol. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.