Élj kímélőbben!

Live serenely!

Nagyon egyszerű spagetti receptek

Nagyon egyszerű spagetti receptek

 

Nekem óriási kedvencem a spagetti tészta. Durum, vagy gluténmentes változatot szoktam használni. Azért is osztom meg veletek ezeket a pofon egyszerű recepteket, mert néha a rohanó mindennapokban, amikor csak 20 perc szabadidőnk van ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor ezek a receptek nagyon jól jöhetnek. Mindegyik receptben szerepel rizstejszín. Én nem igazán bírom a tejtermékeket (csak a laktózmentes érlelt sajtokat és a lm. kefírt), ezért többnyire növényi termékeket fogyasztok. Nekem jól bevált a rizstejszín, kellemes ízt és sűrűséget ad a szószoknak. Enyhén édeskés ízű. Ha beleteszitek egy ételbe, mindig forraljátok bele, mert ha ezt nem teszitek meg, igen nyers íze marad.

 

Mindegyik recept így indul: A spagetti tésztát sós vízben, kb. 10 perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm.

 

  1. Virslis- cukkinis spagetti
  • 5 db virsli (én mindig olyat választok, aminek nincs „héja”, vagy lehámozom róla)
  • 1 nagyobb cukkini meghámozva
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 2 dl rizstejszín
  • fél csomag durum spagetti
  • reszelt Gouda

A virslit felkarikázom, a cukkinit megmosom, meghámozom, és apróra kockázom. 1 ek. kókuszzsírt megolvasztok, ezen kicsit átforgatom a virsli karikákat és az apróra kockázott cukkinit. Amikor a cukkini is megpuhult, megsózom, majd ráöntök 2 dl rizstejszínt. Az egészet összeforralom, majd összekeverem a megfőtt tésztával.

2018-05-02-12-26-03.jpg

 

  1. Tonhalas spagetti
  • 1 tonhal konzerv (én olyan szoktam választani, ami natúr lében van, vagy olíva olajban)
  • 3-4 szem koktél paradicsom (nekem csak ezt a paradicsomot bírja a hasam, a vékony héja miatt, viszont ez kihagyható a receptből)
  • 2 dl rizstejszín
  • fél csomag durum spagetti
  • oregánó
  • reszelt Gouda

A tonhalkonzervet egy serpenyőbe borítom, elkezdtem melegíteni. Amikor gőzölni kezd, hozzáteszem a félbevágott koktélparadicsomokat. Amikor a paradicsomok megfonnyadtak, hozzáöntöm a rizstejszínt, megsózom, pici oregánóval meghintem, forrásig főzöm a szószt. A főtt tésztára borítom, majd reszelt sajttal tálalom. Ha valakinek nem bírja a hasa a paradicsomot, ki lehet hagyni (érdemes próbálkozni azzal is, hogy a paradicsom héját lehámozzuk, vagy kiszedjük a magokat), úgy is finom a szósz.

2019-01-06-14-45-27.jpg

 

  1. Kímélő „bolognai” spagetti
  • 500 g darált pulykahús
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. natúr paradicsomszósz (vagy aki bírja, ketchup, vagy nyers paradicsom)
  • szárított oregánó
  • szárított petrezselyem
  • 2 dl rizstejszín
  • fél csomag durum spagetti
  • reszelt Gouda

A darált pulykahúst 1 ek. kókuszzsíron fehéredésig megfuttatom. Amikor a hús kiengedi a levét, majd ez a lé elpárolog (ekkor kezd pirulni a hús), meghintem sóval, oregánóval, petrezselyemmel, felöltöm 1 ek. paradicsomszósszal, 2 dl rizstejszínnel, ha szükséges ráöntök egy pici vizet. Addig párolom, amíg a hús meg nem puhul és a szósz be nem sűrűsödik. A húst fedő alatt szoktam puhítani, majd amikor megpuhul, leveszem róla a fedőt, ekkor még forralom, hogy a szósz összesűrűsödjön. Tálaláskor a főtt tésztára szedem a „bolognai” szószt, majd meghintem sajttal. Én régebben nagy bolognai imádó voltam, ez a recept ízvilágában hasonlít rá, így kicsit kárpótol. :) 

2019-01-15-19-20-23.jpg

 

tojasmentes.JPG

laktozmentes.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kimelobben.blog.hu/api/trackback/id/tr2314579564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Élj kímélőbben!

Glutén-, laktóz-, tojás-, tejérzékeny, vegetáriánus, vagy éppen húsiámdó vagy? Már annyira tele van a fejed, hogy nem tudod kitalálni mit főzz? A blogomon minden féle receptet találsz. De nem csak receptet... https://kimelobben.blog.hu/ Fogyasszátok egészséggel! ❤️ ÉLJETEK KÍMÉLŐBBEN! Are you gluten, lactose, egg, milk-sensitive, vegetarian, or meatlovers? Your mind is so full that you can't figure out which you have to cook? You can find all kinds of recipes on my blog. But not just a recipes ... https://kimelobben.blog.hu/ Healthy Eating! ❤️ LIVE BETTER!

Friss topikok

süti beállítások módosítása