Élj kímélőbben!

Live serenely!

Nyári frissítő ebéd

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én gyakran a nyári melegben nagyon étvágytalan vagyok. Nehéz ételeket egyáltalán nem kívánok…

A hétvégén jártunk a vidéki rokonaimnál. Ezt mi Antival mindig nagyon élvezzük, azon kívül, hogy megölelgetjük a drága nagymamámat és kereszt szüleimet és nevetünk az ízes vidéki beszédükön, szívunk egy kis friss levegőt, megsimogatjuk az állatokat, és mindig kapunk egy kis kóstolót a házi zöldségekből, gyümölcsökből. A kertben most termett a tök és az uborka. Én mind a kettőt imádom, és ehetem is, úgy hogy extra a boldogság! J

Már alig vártam, hogy készítsek valamit ezekből a finomságokból. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy hozzájuthatok házi terményekhez. Teljesen összehasonlíthatatlan az ízük a boltiéval. Szívesen adnék belőle Nektek is egy kis kóstolót, hogy érezzétek ezt a friss ízvilágot, amit én! Ebből készült el, ez a nagyon könnyű, frissítő, nyári fogás. Biztos vagyok benne, hogy ha a piacon szereztek be egy kis tököt és uborkát, abból is isteni lesz.

 

 

Hozzávalók:

Rántott tök:

  • 1 közepes tök
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • 2 közepes tojás
  • rizsliszt
  • kókuszolaj

 

A tököt meghámoztam, felkarikáztam, kivágtam a magját (bevallom, pálinkás pohárral csináltam, mint ha pogácsát szaggatnék, mert azt is ezzel a pohárral szoktam:D ) jól besóztam, 10 percig állni hagytam. Beforgattam rizslisztbe, tojásba, majd gluténmentes zsemlemorzsába. Ezután sütőpapírra helyeztem a beforgatott karikákat, kicsit meglocsoltam őket kókuszolajjal. Légkeveréses sütőben 200 C°-on kb. 20 perc alatt arany barnára sütöttem (egyszer kb. félidőben megforgattam őket).

 

Uborka saláta:

  • 4-5 nagyobbacska uborka
  • víz
  • 3 ek. barnacukor
  • 1 tk. só (plusz 1 evőkanál a fonnyasztáshoz)
  • 1 ek. ecet (20%-os ételecet)
  • 2 gerezd összenyomott fokhagyma

 

Az uborkákat megmostam, meghámoztam, felszeleteltem. Jó alaposan besóztam, 10 percig állni hagytam, hogy a sótól egy kicsit megfonnyadjon. Ezután pici vizet öntöttem rá (kb 1 dl-t), tettem rá cukrot, ecetet, még egy kicsi sót és 2 gerezd fokhagymát.  

 img-0412.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kimelobben.blog.hu/api/trackback/id/tr914931716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Élj kímélőbben!

Glutén-, laktóz-, tojás-, tejérzékeny, vegetáriánus, vagy éppen húsiámdó vagy? Már annyira tele van a fejed, hogy nem tudod kitalálni mit főzz? A blogomon minden féle receptet találsz. De nem csak receptet... https://kimelobben.blog.hu/ Fogyasszátok egészséggel! ❤️ ÉLJETEK KÍMÉLŐBBEN! Are you gluten, lactose, egg, milk-sensitive, vegetarian, or meatlovers? Your mind is so full that you can't figure out which you have to cook? You can find all kinds of recipes on my blog. But not just a recipes ... https://kimelobben.blog.hu/ Healthy Eating! ❤️ LIVE BETTER!

Friss topikok

süti beállítások módosítása