Zöldségkrémleves kölesgolyóval
Hozzávalók:
- 5 db répa
- 3 db petrezselyem
- ¼ közepes méretű zeller
- 3 közepes szem burgonya
- 1 liter víz
- só
- 2 ek. laktózmentes joghurt
- extrudált kölesgolyó
Pucold meg a zöldségeket és vágd apró kockákra. Tedd egy edénybe, öntsd fel kb. 1 liter vízzel. Ne lepődj meg a kevés mennyiségű vízen. Pontosan az a cél, hogy kevés legyen rajta, hiszen így krémsűrűségű levest fogsz kapni. Sózd, ízesítsd ízlés szerint. Miután nagyon jó puhára főttek a zöldségek, egy botmixer segítségével turmixold össze a levest, keverj bele 2 ek. laktózmentes joghurtot. Kóstold meg, ha szükséges még ízesítsd.
Én azért szeretem nagyon a krémleveseket, mert könnyen emészhetők, és nagyon finomak. Ez a zöldségkrémleves olyan zöldségekből készült, melyek szintén könnyen emészhetőek, nem puffasztanak, de nagyon egészségesek. A krémleveseket kölesgolyóval, reszelt sajttal, pirított kenyérkockával, pirított baconnel szoktam tálalni, de a variációk tárháza végtelen.
Ha nem fogyaszthatsz tejtermékeket, hagyd ki a receptből a joghurtot. A nélkül is nagyon finom a leves. Hosszú ideig én sem bírtam a tejtermékeket (a laktózmenteset sem!). Próbálkoztam növényi “joghurtokkal”. Őszínte leszek, nekem egyedül a Dr Oetker Crème Vega érte el a tejföl/joghurt ízét, a többi számomra ehetetlen volt. Viszont azt kissé nehéz beszerezni. Szezonálisan kapható volt az Aldiban, azóta nem találkoztam vele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.