Hozzávalók:
3 szál répa
1 ek. olíva olaj
1 dl víz
2 dl rizstejszín
só
szárított petrezselyem
fél csomag gluténmentes száraztészta
A tésztát a szokásos módon megfőztem. A krémhez a répát megpucoltam, apró kockákra vágtam, 1 ek. olíva olajon megfuttattam, felöntöttem kb. egy dl vízzel, tettem bele egy kis kanál sót, és nagyon puhára pároltam. A párolt répát beleöntöttem az aprítógépembe, ráborítottam 2 dl rizstejszínt, szórtam rá szárított petrezselymet és addig dolgoztam a gépben, amíg krémessé nem vált. A kész krémet rátettem a tésztára, összeforgattam vele, és el is készült. Ugye milyen egyszerű?
Másnap (hogy ne legyen unalmas) a maradék répakrémes tésztát egy üvegtálba öntöttem, megszórtam a tetejét sajttal, és 10 perc alatt összesütöttem. Így még jobban ízlett.
Képzeljétek el, egy ideje valamiért nem kívánom a húst, sőt, undorodom tőle. Nem tudom, hogy miért, de megfogadtam korábban, hogy figyelem a testemet. Megmondom őszintén ez a húsundor igencsak feladta a leckét, eddig nem nagyon készítettem húsmentes ételek. Ez a tésztarecept pedig csak úgy hirtelen kipattant a fejemből. Meglepően finom.
Nálam a főzés általában így néz ki: benézek a hűtőbe és a szekrénybe. Felmérem a terepet, mi van itthon. Előveszek néhány olyan összetevőt, amit éppen megkívánok és elkezdek alkotni. Sosem tudom, hogy mit fogok főzni, közben jönnek az ötletek.
Nekem a főzés olyan, mint a művészeknek a festés. Kikapcsol, ellazít, magával ragad. És csak úgy jön. Ugyan akkor kihívás, hiszen nagyon kevés összetevőből kell finomat varázsolnom. Kevés színem van. Kicsi a palettám. De pont ez benne a szép. <3
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.