Tökleves- sajtos rúddal
Hozzávalók:
- 200 g gyalult tök (fagyasztott is lehet)
- 1,5 l víz
- 1 tk. só
- 1 tk. cukor
- 1 kk. szárított kapor
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 1 dl rizstejszín
A fagyasztott, gyalult tököt, fagyos állapotban beleteszem egy edénybe, felöltöm 1,5 liter vízzel. Mire felforr, addigra kienged a tök. Ekkor beleteszem a fűszereket. Kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A rizstejszínt kikeverem 1 ek. keményítővel, majd ezzel besűrítem a levest. Tálaláskor tettem bele egy kis kefirt, nekem mindig jót tesz a hasamnak.
Nagyon jól passzol hozzá, egy kis házilag készített sajtos rúd. Nekem nagy kedvencem. Levesekhez, reggelire, vacsorára, napközben, BÁRMIKOR! :)
Sajtos rúd hozzávalók:
- 40 dkg liszt (búzaliszttel és rizsliszttel is működik)
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 kk. só
- 3 egész tojás
- reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókat összedolgozom: a lisztbe keverem a sütőport és a sót, ebbe a keverékbe elmorzsolom a margarint. Hozzáteszek 3 tojást és egyenletes tésztává gyúrom. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtom. pizza szeletelővel vagy derelye vágóval téglalap alakú formákat vágok. Megszórom a tetejét sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on, légkeverésen 10-15 perc alatt arany barnára sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.