Élj kímélőbben!

Live serenely!

Gesztenyetorta

 

Egy dologban biztos voltam: a születésnapomra csak olyan torta jöhet szóba, amit én sütök, hiszen akkor tudom, hogy milyen összetevőkből készül, és nem kell aggódnom a hasam miatt. Nem volt egyszerű dolgom, mert a gyümölcsöket, a csokit, a tejtermékeket nem tolerálja jól a hasam, ekkor találtam rá erre a gesztenyetorta receptre, amit kímélőre formáltam:

 

Hozzávalók:

 

Piskóta:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor (lehet szőlőcukor)
  • 17 dk liszt (búzaliszt vagy rizsliszt)

 

Krém:

  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 1 tk. rumaroma
  • 50 dkg Meggle növényi habtejszín
  • 2 dkg zselatin

 

Díszítés:

  • tejszínhab
  • gesztenyegolyók/gesztenyemassza
  • magas kakaótartalmú, alacsony cukortartalmú étcsokoládé

 

A szokásos módon piskótát sütöttem: a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket robotgépbe öntöttem, elkezdtem felverni. Amikor a tojáshab elkezdett fehéredni, beletettem a cukrot, keményhabbá vertem. A tojások sárgáját egyesével belekevertem a habba, majd kanalanként beleadagoltam a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem a masszát, 170°C-on arany barnára sütöttem a piskótát. Kivettem a piskótát a formából, hagytam kihűlni. Miután kihűlt, 3 egyenlő részre vágtam.

 

Amíg a piskóta hűlt, elkészítettem a krémet. A gesztenyemasszát egy villával összetörtem, belekevertem a rumaromát. 1 csomag zselatint forrásig főztem 1 dl vízben, majd hozzáöntöttem a gesztenyemasszához. Ezután felvertem a habtejszínt, majd beleforgattam a gesztenyemasszába.

 

A piskótarétegek közé kentem a masszát. A torta tetejére és oldalára is jutott a krémből. A torta közepére reszeltem a megmaradt gesztenyemasszából (hiszen két 250 g-os gesztenyepürét vettem, így maradt a díszítéshez is). Ezen kívül tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel, csoki kockákkal, gesztenyegolyókkal (amit a gesztenyepüréből formáztam) és szeletelt mandulával díszítettem a tortámat. Nekem a díszítés a kedvenc részem, ekkor kiélem a kreativitásom, elengedem a fantáziámat.

2019-02-06-11-20-12.jpg

2019-02-06-16-43-13.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kimelobben.blog.hu/api/trackback/id/tr8514622594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Élj kímélőbben!

Glutén-, laktóz-, tojás-, tejérzékeny, vegetáriánus, vagy éppen húsiámdó vagy? Már annyira tele van a fejed, hogy nem tudod kitalálni mit főzz? A blogomon minden féle receptet találsz. De nem csak receptet... https://kimelobben.blog.hu/ Fogyasszátok egészséggel! ❤️ ÉLJETEK KÍMÉLŐBBEN! Are you gluten, lactose, egg, milk-sensitive, vegetarian, or meatlovers? Your mind is so full that you can't figure out which you have to cook? You can find all kinds of recipes on my blog. But not just a recipes ... https://kimelobben.blog.hu/ Healthy Eating! ❤️ LIVE BETTER!

Friss topikok

süti beállítások módosítása