Afrikai harcsafilé párolt rizzsel és répával
Hozzávalók:
- 2-3 szelet afrikai harcsafilé
- fűszerek ízlés szerint (esetemben só, petrezselyem)
- 2 bögre jázminrizs
- 3-4 szál répa
- margarin
- laktózmentes Gouda sajt
Az afrikai harcsaszeleteket felszeletelem, ízlés szerint fűszerezem. Alufóliával letakart tepsiben 180°C-on kb. 1 óra alatt puhára párolom (én egy pici babérolajjal locsoltam meg).
A jázminrizst enyhén megpirítom, kétszeres mennyiségű (4 bögre) vízzel felöltöm, beleszórok két csipet sót, fedő alatt közepes hőfokon puhára párolom. Mikor a rizs elfőtte a levét, leveszem a tűzhelyről, és lefedve hagyom annak érdekében, hogy tovább puhuljon.
A répát megpucolom, apróra kockázom, egy edénybe teszem, egy teáskanál margarinon megfuttatom, majd fél bögre vizet öntök rá, meghintem sóval, puhára párolom.
A halszeletekre tálaláskor néhány kocka sajtot olvasztok. Mindent meghintek egy kis szárított petrezselyemmel. Számomra fontos, hogy az étel, amit megeszek, nem csak finom, hanem esztétikus is legyen.
Ez az étel nagy kedvencem. Könnyen emészthető, egészséges és finom. :)
Nem tartalmaz:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.