Zöldfűszeres sültcsirkecomb párolt rizzsel, uborkasalátával
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 sütőzacskó
- fűszerek: só, majoránna, tárkony
- 2 bögre rizs
- 1 tk. olíva olaj
- szárított petrezselyem
- 1 kígyóuborka
- só, cukor, ecet
Csirke: a csirkecombokat megtisztítottam, bedörzsöltem a fent felsorol fűszerekkel, sütőzacskóba tettem őket. 180°-on 2 óra alatt puhára, ropogósra sütöttem.
Rizs: 2 bögre rizst 1 tk. olajon megfuttattam. Amikor kissé fehérre pirult, felöltöttem 3, 5 bögre vízzel, megsóztam, szórtam rá egy kevés szárított petrezselymet, fedő alatt jó puhára pároltam.
A finom rizs titka: nem szabad kevergetni párolás közben! Honnan tudod, hogy megpuhult- e? Ha felemeled a fedőt és elfőtte a levét, kissé lyukacsos a teteje, akkor valószínűleg jó. A biztonság kedvéért kóstold meg, ha még keménynek érzed, akkor is érdemes levenni a tűzről, hagyd rajta a fedőt és tedd félre, a saját gőzében még sokat puhul. Ha már nincs a rizsen víz, mindenképp vedd le a tűzhelyről, mert könnyen odaragad.
Uborka saláta: az uborkát megmostam, megpucoltam, felszeleteltem. Kis vízzel felöntöttem, néhány csipet sóval és cukorral, kb. fél evőkanál ecettel ízesítettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.