Fahéjas almakrém leves tejbegríz gombóccal
Hozzávalók:
Leves:
- 6 szem alma
- 2 liter víz
- 2 dl növényi tej (én kókusztejet használtam)
- 2 ek. cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
- 1 tk. fahéj
- csipet só
- pici citromlé
Tejbegríz gombóc:
- 5 dl növényi tej (esetemben kókusztej)
- 6 csapott ek. rizsdara
- 1 ek. cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
Az almát megpucoltam, apró kockákra vágtam. Odatettem a cukros, fahájas, sós vízbe főni. Amikor már teljesen puhára főtt az alma, összeturmixoltam, felöltöttem a növényi tejjel és facsartam bele néhány csepp citromlevet.
Ezután tejbegrízt készítettem, szintén növényi tejből, kicsit sűrűbbre, mint szoktam. A sűrű masszából gombócokat formáztam nedves kézzel. Tálaláskor a levesbe tettem. Nekem nagyon ízlett. :)
Nem tartalmaz:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.