Hamis frankfurti leves
Ez a leves egészen hirtelen pattant ki a fejemből és megdöbbentően finom lett. Azért neveztem el hamis frankfurti levesnek, mert én sajnos a káposztára gondolni sem merek, nagyon nem bírja a hasam, ezért azt kihagytam belőle.
Hozzávalók:
- 200 g virsli
- 6 közepes szem burgonya
- 1 ek. kókuszzsír
- 2 dl rizstejszín
- szárított zöldségkeverék
- só
A virslit felkarikáztam. A burgonyákat meghámoztam, megmostam, felkockáztam. 1 ek. kókuszzsírt megolvasztottam egy edényben, majd ebben megpirítottam kicsit a virslit, beletettem a krumplikockákat, a fűszereket, ráöntöttem a rizstejszínt, majd az egészet összeforraltam. Felöltöttem kb. 2 liter vízzel és addig főztem, amíg a krumpli megpuhult.
Tippek:
- A krumplit ebben az esetben felkockázás után nem áztattam be vízbe (általában beszoktam, mert akkor nem barnul meg, frissebb lesz stb.), hanem egyből kockázás után a fazékba tettem. Ennek a lényege az, hogy a krumpliból nem áztattam ki a keményítőt, ezáltal a leves sűrűbb lett és nem kellett utólag sűríteni.
- Nagyon szeretem a szárított zöldségkeveréket, de nem a mű verziót, hanem a természetest. Ebben kizárólag szárított zöldségek és tengeri só van! Bioboltokban kapható.
- Én most roppanó bundás virslit vásároltam (véletlenül ☹) és használtam. Ezt azoknak nem ajánlom akiknek érzékeny a gyomra, az enyém sem örült neki.
- Én nem igazán szeretem a köménymagot, viszont ha igazán frankfurti leves ízt szeretnél elérni, egy picit azt is tegyél bele. Nagyon jót tesz az emésztőrendszernek. Kár, hogy nem szeretem az ízét.
- Sajttal megszórt pirítóssal isteni a leves!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.