Hozzávalók:
- 500 g marhahús (én hátszínt használtam)
- 5 szál répa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 4-5 db babérlevél
- só
- cukor
- kókuszzsír
- 1 ek. laktózmentes kefír
A marhahúst szeleteld fel. Olvassz fel egy nagyobb edényben 2 ek. kókuszzsírt. A marhahús szeleteket pirítsd át az olajon, majd vedd ki őket egy tálba. A kókuszzsírba tegyél 1-2 evőkanál cukrot, ezt karamellizáld meg (amikor a zsírba szórtad a cukrot, közepes lángon kevergesd át, amíg meg nem olvad, és meg nem barnul). Eközben pucold meg a zöldségeket és vágd őket egészen apró kockákra. A karamellizált szószba tedd vissza a husikat, szórd meg sóval, tegyél rá 4-5 darab babérlevelet, a felkockázott répát és petrezselymet, és annyi vizet, amennyi ellepi. Fedő alatt, lassú tűzön hagyd párolódni (tapasztalatom szerint kb. 1,5 óra alatt puhul meg). Ha igazán finomra szeretnéd, szedd ki CSAK a hús szeleteket egy tálba, a szószt turmixold össze. Ha kell még bele egy pici só vagy cukor, ízesítsd saját szájízed szerint, majd tégy bele egy evőkanál laktózmentes kefírt vagy 2 kanál rizstejszínt. Nekem sűrítésre (lisztre vagy keményítőre) sosincs szükségem, mert a zöldségektől tökéletese sűrű lesz a szósz. Tedd vissza a szószba a husikat, forrald össze az egészet. Én spagetti tésztával szoktam enni.
Szerintem mennyei! :)
Ui.:
A marhahús talán az egyik leggazdagabb élelmiszer. Nagyon szeretem, mert könnyen emészhető, kevés benne a zsír.Tartalmazza az összes fontos tápanyagot, ráadásul a többi húshoz, fehérjeforráshoz képest sokkal koncentráltabb formában. A marhahús az egyik legfontosabb fehérje, B12 vitamin és cink forrása a szervezetnek. A gabonák és magvak után a marha tartalmazza a legtöbb vasat.
A fehérje a szervezet számára nélkülözhetetlen, ez adja izmaink fő építőanyagát. A B-vitamin elősegíti az ételekből történő energiafelvételt, ráadásul a vassal együtt segít megelőzni a vérzékenységet.A cink elengedhetetlen az egészséges immunrendszerhez, a betegségek megelőzéséhez.
Egyetek sok marhát! Sajnos nem olcsó, viszont igen laktató és tápláló. Sokkal kevesebb is elég belőle, mint a csirkéből, vagy a sertésből.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.